Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

STOP nyt! -mielenosoitus 1.2.2024

1 helmikuun @ 12:00 - 14:00

Tervetuloa Stop nyt! mielenosoitukseen!

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK kutsuvat koolle mielenosoituksen hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan torstaina 1. helmikuuta. Mielenosoitus järjestetään Helsingin Senaatintorilla klo 12.00.

Mielenosoitukseen voivat osallistua kaikki hallituksen politiikasta huolissaan olevat ihmiset ja kansalaisjärjestöt. Haluamme lähettää työelämää ja suomalaisten hyvinvointia heikentävälle hallitukselle viestin: uudistusten valmistelussa on painettava jarrua.

Nyt on aika näyttää hallitukselle, että kansan enemmistö ei hyväksy heidän yritystään heikentää työssäkäyvien oikeuksia ja työsuhdeturvaa. Tule mukaan näyttämään ja käyttämään joukkovoimaa!

Miksi osoitamme mieltämme?

Hallitusohjelma sisältää useita työntekijän oikeuksia ja sosiaaliturvaa heikentäviä esityksiä. Se aikoo muun muassa helpottaa ja nopeuttaa työntekijän irtisanomista, mahdollistaa perusteettomat vuoden mittaiset määräaikaiset työsuhteet, heikentää työttömyysturvaa, muuttaa ensimmäisen sairaspäivän palkattomaksi ja toteuttaa rajoituksia neuvottelujärjestelmään ja lakko-oikeuteen.

Kaikki heikennysesitykset löydät täältä: https://www.sttk.fi/hallitusohjelman-vaikutukset-tyontekijan-oikeuksiin-ja-toimeentuloon/.

Ohjelma

Senaatintorilla on luvassa puheita, musiikkia, lämmintä juomaa, pullaa, hernekeittoa, makkaraa ja muuta syötävää. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähiaikoina.

Kannustamme ammattiliittoja, muita kansalaisjärjestöjä ja yksittäisiä ihmisiä tuomaan paikalle omia kylttejään, banderollejaan ja ilmapallojaan. Toivomme, että mielenosoituksessa ei kannettaisi puoluetunnuksia. Emme hyväksy minkäänlaisia syrjiviä, vihaan yllyttäviä tai väkivaltaisia viestejä tai symboleita ja pidätämme oikeuden poistaa ne mielenosoituksesta.

Noudatamme tapahtumassa turvallisemman tilan periaatteita.

Saapuminen ja bussikuljetukset

Suositellemme tulemaan paikalle julkisilla liikennevälineillä. Järjestämme mielenosoitukseen myös omia bussikuljetuksia eri puolilta Suomea, jotta mahdollisimman moni voi osallistua.

Bussikuljetukset ovat maksuttomia ja niihin pitää ilmoittautua etukäteen.  https://link.webropol.com/ep/STOPnyt

Turvajärjestelyt

Koko mielenosoituksen ajan järjestystä valvovat poliisi ja järjestyksenvalvojat. Ota yhteyttä heihin välittömästi, mikäli havaitset häiriökäyttäytymistä, esimerkiksi asiattomia tekstejä kylteissä, muiden osallistujien häirintää tai väkivallalla uhkailua.

Senaatintorille tuodaan wc-tiloja ja paikalla on myös ensiapuhenkilöstöä.

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
1 helmikuun
Aika:
12:00 - 14:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Senaatintori
Senaatintori
Helsinki, 00170 Suomi
+ Google Map